top of page

Recursos digitals sobre Kanban en català

Sabies que a la xarxa hi ha algunes traduccions al català de documents relacionats amb Kanban que poden servir com a punt de partida fantàstic per a introduir-s'hi?


imatge de lleixes amb assortit de llibres antics de tot tipus

En aquesta primera entrada de blog compartirem alguns dels recursos relacionats amb el món de Kanban que, fins al dia d'avui, hi ha disponibles a la xarxa per a poder-se descarregar lliurement i revisar-los amb calma i tranquil·litat.


Aquesta entrada està marcada com a destacada i, a més d'aparèixer com a tal al blog, s'anirà actualitzant segons apareguin nous recursos en català que valguin la pena de ser-hi incorporats

 

Comunitat de Practicants de Kanban


Per tal de mantenir-la neutral, independent de qualsevol empresa o proveïdor, un grup de professionals de la Comunitat de Practicants de Kanban van decidir crear i mantenir una guia sobre Kanban.



Aquesta guia serveix com a referència unificadora per a tota la comunitat Kanban, doncs basant-se en els fonaments de Kanban, estableix un conjunt mínim de regles a tenir en compte per a qualsevol entrega de valor als clients. A més, presenta una estratègia que dóna cabuda a tot l’espectre de desafiaments organitzatius amb els quals es troben habitualment les empreses.


Actualment, empreses com ProKanban.org, que ofereixen formació i certificació centrada en Kanban, estableixen els seus continguts a partir de tot el que hi ha definit en aquesta guia.


Es pot descarregar lliurement la guia en català des del següent enllaç:



 

Scrum.org


Scrum.org és l'organització que Ken Schwaber, cocreador de l'Scrum, va fundar amb l'objectiu d'ajudar a persones i equips a satisfer les demandes d'un món cada cop més complex que es basa en tecnologies i productes cada cop més complexos. Actualment, basat en un model comú de competències, Scrum.org centra les seves activitats en cursos de formació, certificacions i aprenentatge continu.



"La Guia Kanban per a Scrum Teams" és un dels recursos existents a Scrum.org que s'utilitzen, tant per a la formació Professional Scrum with Kanban Training com per a poder preparar la certificació Professional Scrum with Kanban Certification.


A la guia, es presenta Kanban com a una estratègia útil per a millorar l'entrega de valor mitjançant l'optimització del flux de treball dels Scrum Team. Aquests equips, aplicant algunes de les pràctiques de Kanban, milloraren i complementen el marc de treball Scrum i la seva implementació.


Es pot descarregar lliurement la guia en català des del següent enllaç:



 

Berriprocess Agility


Berriprocess Agility és una empresa de consultoria i formació que potencia l'agilitat empresarial mitjançant Kanban i el Kanban Maturity Model.


A la secció de recursos del seu lloc web, entre altra documentació en diversos idiomes, hi ha una guia i un pòster en llengua catalana, orientats a la gestió de projectes, programes i portafolis amb Kanban. Tot aquest material ha estat desenvolupat per Teodora Bozheva, fundadora de Berriprocess Agility i coautora del Kanban Maturity Model.



La lectura d'aquesta guia, també anomenada KPPM, suposa una immersió a les pràctiques de gestió de projectes amb Kanban, permet desenvolupar les habilitats necessàries per a poder resoldre problemes acomplint amb els terminis, organitzar de manera adequada les prioritats i expectatives dels clients, sempre canviants, i coordinar eficaçment el treball entre diferents equips.



Aquest pòster serveix com a orientació si el que es vol és millorar la gestió de projectes, productes i portafolis amb Kanban, doncs recull tota la informació necessària per a poder evolucionar la metodologia de gestió empresarial utilitzant el Kanban Maturity Model. La informació que apareix al pòster contempla des de principis de gestió, pràctiques i eines, fins a quins bucles de feedback cal establir o quines mètriques són les més habituals per al correcte desenvolupament dels projectes.


Completant un breu formulari, des del següent enllaç, es pot rebre l'enllaç de descàrrega, tant la guia com el pòster en català:



 

Kanban University


La Kanban University, amb l'objectiu d'assegurar la qualitat de les implementacions de Kanban, ofereix cursos i certificacions a través d'una xarxa global de formadors, així com esdeveniments per a la comunitat Kanban d'arreu del món i, també, materials que publica al seu lloc web.


"La Guia Oficial del Mètode Kanban" és un d'aquests materials, originals en llengua anglesa, però traduït a moltes altres. Entre elles, la llengua catalana.



En aquesta guia, després d'una breu introducció i de repassar els Principis del Mètode Kanban i les Pràctiques del Mètode Kanban, s'expliquen les idees clau d'aquests dos aspectes del mètode mitjançant una metàfora inspirada en una autopista; finalment, es presenta STATIK i s'introdueixen les mètriques i les cadències de Kanban.


 

Aquesta entrada està marcada com a destacada i, a més d'aparèixer com a tal al blog, s'anirà actualitzant segons apareguin nous recursos en català que valguin la pena de ser-hi incorporats

Tens coneixement d'altres recursos que creguis que poden ser interessants i val la pena incorporar-los en aquesta llista? Pots utilitzar els comentaris per a fer-los arribar! Moltes gràcies!!

Ens convides a un cafè?

Si t'agrada el que fem per promoure el coneixement de Kanban en llengua catalana, t'aporta alguna cosa i t'ho pots permetre, convida'ns a un cafè!

bmc-button.png

Nosaltres t'estarem molt agraïts, ens animaràs a seguir endavant amb la nostra tasca i ens ajudaràs a mantenir el lloc web lliure de publicitat. 

Ah! I com que som molt conscient que no hi ha un Planeta B, l'1% dels ingressos en cafès els destinem a finançar l'eliminació de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. Més informació aquí.

bottom of page